Nieuws

Tangram tip: Hoe vind je met een muisklik geschikte kandidaten in je eigen bestand?

Met de automatch-functie van Tangram kunt u heel eenvoudig geschikte kandidaten vinden die al in uw eigen kandidatenbestand staan. Zo vindt u met een muisklik geschikte kandidaten voor uw vacature. Bij een positieve beoordeling kunt u er meteen een sollicitatie van maken. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt en waar u op moet letten.

Lees meer

Is uw site al mobile ready? – Meer dan 70% van de mensen zoekt naar banen via tablet of smartphone!

Meer dan 70% van de kandidaten zoekt tegenwoordig naar vacatures via mobiele apparaten (smartphones of tablets). Een toenemend percentage daarvan zou het liefst ook meteen solliciteren. Maar dat is vaak nog onmogelijk of onhandig. Tangram investeerde veel in de ondersteuning van mobiele apparaten waar Tangram klanten van profiteren.

Lees meer

Nieuwe vacature? Tips om de "HR-snelkookpan" te voorkomen.

Vacatures moeten zo snel mogelijk en met de beste kandidaat ingevuld worden, liefst met zo min mogelijk werk en gedoe. Het credo ‘haast is geboden’ ligt hierbij voor de hand. Immers: zo lang er niemand is aangenomen, stapelt het werk zich steeds verder op. Om teleurstelling achteraf te voorkomen is een secure en afgewogen vacature-invulling toch aan te bevelen. Hoe houdt de HR-afdeling hierbij het hoofd koel?

Lees meer

Tangram tip: Hoe zoek je naar geschikte kandidaten op het internet?

De tijd van achterover leunen na het publiceren van een vacature, en rustig wachten op sollicitanten, is op een toenemend aantal werkterreinen voorbij. Steeds vaker zijn organisaties genoodzaakt zelf op zoek te gaan naar geschikte kandidaten, om vacatures snel en goed in te vullen.

Lees meer

Vacatures oogsten bij Verenigde Naties biedt kansen aan topambtenaren

Als onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt CIF actief naar gekwalificeerde kandidaten voor internationale functies bij onder andere de Verenigde Naties, Wereldbank en OESO. Een nieuwe uitbreiding van de BOSS software maakt dit proces eenvoudig en veelzijdig.

Lees meer