Van de Groep & Olsthoorn; “Met RIS-SQL kunnen wij kwaliteit dienstverlening verbeteren.”

Van de Groep & Olsthoorn; “Met RIS-SQL kunnen wij kwaliteit dienstverlening verbeteren.”

“Snelheid in communicatie is een heel belangrijk aspect van ons werk. Met de ondersteuning van RIS kunnen wij snelle, kwalitatief hoogstaande dienstverlening bieden aan onze kandidaten en opdrachtgevers. Daarbij is de Workflowmanager een goed hulpmiddel.” Aan het woord is Gertjan van de Groep, directeur en consultant van Van de Groep & Olsthoorn. Sinds begin dit jaar werken de medewerkers van zijn bedrijf met RIS.

Internationale groei

Van de Groep & Olsthoorn is toonaangevend in executive search en interim management voor leidinggevende functies in de techniek, industrie en logistiek. Ook richt het bedrijf zich op ingenieurs aan het begin van hun carrière via Ingenieursjobs.nl. Gertjan van de Groep: “De laatste jaren is de internationale poot van ons bedrijf flink gegroeid. Begin 2007 was dit 3 à 4% van omzet, nu is zeker 20% van onze omzet te danken aan de internationale markt. Ik heb het dan over de wereldwijde bemiddeling van Nederlandse managers en technici in bijvoorbeeld Zuid-Amerika, Quatar, Saoedi-Arabië, Roemenië, India en Maleisië.

Capaciteit digitale data

Van de Groep: “Ons bedrijf is gegroeid en het gebruik van digitale hulpmiddelen is toegenomen. Onze consultants verwerken vrijwel alles digitaal. Zo worden bijvoorbeeld ook aantekeningen op tablet pc’s gemaakt. Alle digitale gegevens moeten opgeslagen en gekoppeld worden aan de verschillende dossiers. Dit betekent een grote, groeiende hoeveelheid digitale informatie en dat vergt weer veel datacapaciteit. Ook werken onze medewerkers, thuis of onderweg, veel online en moeten dan probleemloos in het systeem kunnen. Met RIS Power SQL Edition hebben we onbeperkte capaciteit en daardoor de optimale snelheid van werken.”

Workflow optimaliseert kwaliteit van werken

“Het in RIS SQL geïntegreerde Workflow is voor ons een belangrijke aanwinst. Iedere consultant heeft een actueel overzicht van alle openstaande acties met daaraan gekoppeld hoe en wanneer de acties moeten worden afgehandeld. In het systeem is (automatisch) attenderen op bepaalde acties in te stellen. Dit is voor ons een goed instrument bij het verbeteren en handhaven van de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Samenwerking met Tangram

Bij de installatie van RIS Power SQL Edition kwam nogal wat maatwerk kijken. Van de Groep: “Wij zijn een kritische klant van Tangram met hele specifieke wensen. Door op een open en eerlijke manier met elkaar samen te werken, leert Tangram van ons en hebben wij een systeem dat de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal ondersteunt. Een belangrijke verbetering in de huidige RIS vinden wij bijvoorbeeld de meer ‘Windows based’ omgeving waarin we nu werken. Met dergelijke verbeteringen kan Tangram ook andere klanten weer beter van dienst zijn.”

Gertjan van de Groep aan het woord

Gertjan van de Groep aan het woord tijdens het Tangram seminar "Finding excellence met goede inzet van recruitment technologie" op dinsdag 5 juli 2011. Hij legt uit hoe de RIS SQL software van Tangram de werkprocessen binnen Van de Groep & Olsthoorn stroomlijnt en soepel en efficiënt laat verlopen.

Meer informatie