VUmc levert met videopitch beste idee voor Effectiviteitsprijs 2016

VUmc levert met videopitch beste idee voor Effectiviteitsprijs 2016

Op maandag 30 mei is de Tangram Effectiviteitsprijs 2016 uitgereikt aan VUmc. De award is gewonnen door VUmc voor het insturen van het beste effectiviteitverhogende idee voor de recruitment software van Tangram. Het idee is om sollicitanten de mogelijkheid te geven zichzelf te presenteren door middel van een videopitch.


De inzet van video maakt het mogelijk om het sollicitatieproces efficiënter en sneller in te richten. Daarbij sluit de nieuwe functionaliteit goed aan bij de huidige trend in de arbeidsmarkt, waarbij een videopresentatie steeds vaker onderdeel is van de sollicitatieprocedure.


Wessel Haytink, manager Werving & Selectie VUmc, is enthousiast over het winnen van de Effectiviteitsprijs:

"Bij VUmc solliciteren jaarlijks gemiddeld 10.000 mensen. De sollicitatieprocedure proberen we zo effectief mogelijk uit te voeren. Met behulp van de ingezonden video’s kunnen we kandidaten sneller beoordelen en krijgt de kandidaat meer ruimte om zich te onderscheiden en zijn persoonlijkheid te tonen."

De nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd aan de recruitmentsoftware van Tangram. Door deze toevoeging krijgen recruitmentbureaus en HR afdelingen de mogelijkheid om hun sollicitatieprocedure aan te vullen met een videopresentatie.

Demofilmpje: hoe werkt video-solliciteren?

Tangram realiseerde deze functionaliteit voor VUmc in samenwerking met Flipbase. Een uitleg van de werking is te zien in dit filmpje:


Veel goede ideeën binnengekomen

We hebben een groot aantal reacties gekregen waarin goede ideeën zijn aangedragen voor de R&D roadmap. Hieruit hebben wij de beste gedestilleerd. Dit heeft geleid tot de volgende eervolle vermeldingen:

Human Empowerment uit Nijmegen opperde het idee om een leesvenster te maken zoals ook bijvoorbeeld in Microsoft Outlook gebruikt wordt. Hiermee is het mogelijk om sneller door bijvoorbeeld dossiers te kunnen bladeren, zonder de dossier bijlage eerst te moeten openen.

Magno IT Recruitment uit Baarn stelde voor om in het snelzoekvenster rechtsboven ook te kunnen zoeken op een e-mailadres van een kandidaat of een contactpersoon.

Teitu Emea uit Sint Niklaas (België) stelde voor om het opmerkingenveld van de kandidaatstelling in de workflow aan te kunnen passen.

CTN Group uit Zaandam had als idee om de locatie van kandidaten op een kaart te tonen (Google maps) met ook de mogelijkheid om daarop te zoeken.

We hebben deze ideeën opgenomen in de R&D roadmap voor nadere analyse. Alhoewel wij op dit moment nog geen harde toezeggingen kunnen doen, streven wij ernaar om ze in één van de volgende updates mee te nemen.

We bedanken de inzenders voor hun bijdrage aan een nog beter product!


Eerdere winnaars Tangram Effectiviteitsprijs

VUmc is de vijfde winnaar van de effectiviteitsprijs. Eerdere winnaars zijn:

Winnaars van voorgaande edities van de Tangram Effectiviteitsprijs