Skip to main content

Ben jij straks voorbereid op de komst van Google for Jobs?

26 november 2019

Lancering Google for Jobs in Nederland

26 november 2019

De lancering van Google for Jobs in Nederland, het vacatureplatform van Google, is nog niet officieel aangekondigd. Maar wij houden er, net als iedereen in de markt, rekening mee dat Google for Jobs op korte termijn in Nederland beschikbaar is. Google heeft overigens in het verleden vaker functionaliteit gelanceerd, zonder dat men dat van tevoren aankondigde.

Wat is Google for Jobs?

 

Aan de zoekmachine zal door Google een aparte “widget” worden toegevoegd die het zoeken naar vacatures voor de gebruiker eenvoudiger maakt. De gebruiker kan op basis van kenmerken als functietitel, locatie en salaris sneller een overzicht krijgen van relevante vacatures. Als gebruiker kun je ook een vacature alert instellen zodat je automatisch op de hoogte wordt gebracht als zich nieuwe vacatures aandienen. Voor meer informatie kun je deze video van Google bekijken:

Voor dit overzicht worden internetpagina’s door Google doorzocht en gerubriceerd op basis van gestructureerde vacature-informatie. Deze informatie moet op een uniforme manier aan elke vacaturetekst worden toegevoegd, zodat hierdoor verschillende vacatures onderling met elkaar vergeleken kunnen worden. Tangram gaat zorgen dat deze gestructureerde informatie ook beschikbaar komt op de vacaturepagina en in de XML/JSON feed van TIS zodat vacatureteksten door Google op een juiste manier kunnen worden gerubriceerd.

Maar jij als gebruiker moet ook aan de slag. Vanuit Google wordt voor deze gestructureerde vacature-informatie een onderscheid gemaakt tussen verplichte en aanbevolen velden. Het ligt voor de hand dat door het ontbreken van één van de verplichte velden de vacaturetekst niet als vacature wordt gezien. Ten aanzien van de aanbevolen velden zal gelden dat dit invloed heeft op de ranking. Dus hoe meer informatie je verstrekt, hoe groter de kans dat jouw vacature hoog in de zoekresultaten komt.

De volgende velden zijn verplicht:

  • Vacaturetitel
  • Publicatiedatum
  • Functie-inhoud
  • De werkgever (naam, website, logo)
  • Locatie (volledig adres)

Van de volgende velden wordt geadviseerd om deze op te nemen in de vacature-informatie:

  • Salaris (bedrag en indicatie jaar/maand/dag)
  • Dienstverband (vast, tijdelijk, full-time, part-time)
  • Vacaturenummer

Het merendeel van deze velden is al beschikbaar in je Tangram software. Voor de komende RIS Compact 2019.2 versie zal een aantal velden worden toegevoegd aan de Opdrachtenkaart om ook de ontbrekende velden in de vacaturetekst beschikbaar te maken. Beschik je over een maatwerk (Power) versie? Neem dan contact op de helpdesk, zodat we samen kunnen kijken of er aanpassingen nodig zijn.

Deel dit bericht:

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true” pinterest=”true”]