Skip to main content

Collega aan het woord: Alex Meijering

Collega aan het woord: Alex Meijering

Niet zomaar een collega, maar een collega die al meer dan 20 jaar werkt voor Tangram. Hoe bijzonder is dat!

Kennismaken met Alex Meijering, kan je meer over jezelf vertellen?

Ik ben geboren en getogen in Rhenen in 1971. Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik in 1990 verhuisd naar Breda om te studeren (NHTV). Dat was op zich een prima studie maar ik koos ervoor om mijn carrière in een andere richting voort te zetten. Om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten verhuisde ik naar Utrecht. Mijn eerste echte baan was op de Sales- en Serviceafdeling bij Douwe Egberts, waar ik ook mijn vrouw heb leren kennen. Ik had intussen wel door dat ik me goed thuis zou voelen in een IT omgeving. In 1998 solliciteerde ik daarom bij Tangram en werd aangenomen voor de functie van Trainer/Documentalist. Sinds de zomer van 2019 wonen we met veel plezier in Ede. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met Netflixen, gamen, pubquizen en uit eten gaan.

Al meer dan twintig jaar werkzaam bij Tangram, hoe bevalt dat?

Het werken bij Tangram bevalt nog steeds goed, die 20 jaar zijn echt voorbij gevlogen. In die tijd heb ik me binnen Tangram in allerlei disciplines kunnen bekwamen. De eerste 10 jaar vooral als trainer en implementatieconsultant. In de periode daarna ben ik me meer intern met de ontwikkeling van ons product bezig gaan houden. Als je zolang bij een bedrijf werkt, word je ook bewuster van het veranderproces en de ontwikkeling die je samen met je collega’s meemaakt. Dat geldt ten eerste voor het product waar je met z’n allen aan werkt. Je moet voortdurend inspelen op veranderingen in de markt, dat houdt het ook interessant en spannend. In de tweede plaats zijn er in zo’n lange periode ook intern veel ontwikkelingen. Veranderingen in de organisatiestructuur, veel nieuwe collega’s, en soms natuurlijk een afscheidsfeestje. En recent natuurlijk de overname van Tangram door Mysolution en de verhuizing naar Houten.

Wat houdt je werk bij Tangram in?

Ik heb een breed palet van verantwoordelijkheden. Binnen Tangram houd ik me o.a. bezig met support aan klanten, het maken en stylen van webpagina’s, het schrijven van documentatie en ben ik betrokken bij de voortdurende doorontwikkeling van onze producten. Sinds een half jaar maak ik ook deel uit van het Mysolution Recruitment team. In die hoedanigheid houd ik me vooral bezig met issuebeheer, testen en het schrijven van de release notes.

Welke rol speel jij binnen Tangram?

Ik denk dat die het beste te omschrijven valt als spin in het web. Omdat ik van zoveel verschillende onderdelen en disciplines kennis en vaardigheden heb, kan ik daar waar het nodig is, helpen.

Wat is de mooiste uitdaging die je hebt gehad binnen Tangram?

Zo’n tien jaar geleden was solliciteren met je mobieltje nog helemaal niet gewoon. De meeste online sollicitatieformulieren, inclusief de onze, waren toen niet geoptimaliseerd voor smartphones en tablets. Ik kreeg de opdracht om een formulier te ontwikkelen dat geschikt was om op elk apparaat mee te solliciteren. In een paar weken tijd heb ik al onze formulieren omgebouwd om ze hiervoor geschikt te maken. Tot op de dag van vandaag werken we nog met deze standaard, dus daar ben ik best trots op.

Wat maakt het werken bij Tangram zo leuk?

Voor mij is dat de afwisseling in het werk, de enorme diversiteit aan klanten en de samenwerking met collega’s. En natuurlijk de mooie softwareproducten waar we aan werken.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Ik hoop dan een waardevolle bijdrage te leveren aan een product waar zowel klanten als ikzelf nog steeds blij van worden.

Deel dit bericht:

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true” pinterest=”true”]